TOF -
Info Fellesblogg Ingvar Anja

0

 Jeg valgte løve til sjablong-trykket mitt. Først tok jeg det inn på pcn og redigerte frem fire bilder med forskjellig grad av styrke på kontrasten.Så printet jeg det ut og forstørret det til a3 ark. La det oppå litt papp, og skar ut.Etter det begynte jeg med den første og "tomme" sjablongen og la farge. og la det neste oppå.Til slutt ble det seende slik ut:inspirasjonen min kom fra en video jeg har sett før for lenge siden. Fant den igjen, så her er linken til den
https://www.youtube.com/watch?v=R_fhaFmvTqM
 

 • 0

  Lær å bruke kamera

  I faget trykk og foto, skal man selvfølgelig lære litt om det tekniske innenfor foto. Om hva Lukkertid, Iso, blenderåpning, brennvidde osv. er. Heldigvis så har jeg allerede dette godt inne siden jeg tidligere har gått i Os fotoklubb, og ellers har stor interesse for foto. 


  Tittel: Keyview(?). Innstillinger: 1/100, F22, ISO 6400.


  Dette bildet har egentlig en veldig typisk innstilling for de fleste uvitende. Her er ISOen sprengt og det resulterer som regel i veldig kornete bilder. Kanskje folk kjenner seg igjen i frustrasjonen av å ta bilder, men alt blir bare mørkt? Da pøser man som regel på med mer ISO eller tar på autoinnstillinger, men det er fyfy. Dette bildet har helt grei dybdeskarphet. Selve bildet er ikke så "dypt" og man kan se litt uklarheter både fremst og bakerst i bildet. Jeg syntes selv at dette bildet er veldig stygt og dårlig (hehe) men ville ta det med for å illustrere.
  Tittel: Closekey. Innstillinger: 1/500, F1.8, ISO 100.


  Det er kanskje lurt å nevne at jeg bruker et Canon EF 50mm f/1.8 fastobjektiv, de vanlige standardobjektivene får man ikke så stor blenderåpning med. Her ser man at dybdeskarpheten mye mindre! Disse bildene er uredigerte (kun svart/hvitt effekt på kameraet), og skulle jeg forandret noe ville jeg kanskje gjort det slik:

      Eller

     Dette ble også ganske kult! Kom selvfølgelig på etterpå at jeg burde knipset i RAWformat .. menmen


   

   


  Tittel: Smoke. innstillinger: 1/160, F1.8 

  M.t.p. Lukkertid tenkte jeg det kunne vært stilig å få tatt noen bilder med røyk (som jeg er veldig glad i). ISOen her har jeg faktisk ikke peiling på. Jeg endrer alle innstillinger etterhvert som det blir mørkere ute, så det har blitt glemt... de andre innstillingene finner man jo på bildeinformasjonen. Hvert fall.. Dette bildet ble jeg mest fornøyd med! Etter å ha bladd igjennom 100+ bilder endte jeg opp med dette. Fargene er endret til varmere toner pga det blåe lyset ute, ellers så har jeg ikke redigert så mye på det. Kun rettet bakgrunnen litt ut etter alle foldene (brukte et teppe). 


  Her er noen andre som også ble ganske greie:


                               


  Ved bruk av samme "studio" av røykbildene tok jeg noen dråpebilder også! Det viktigste der er rask lukkertid! Jeg tok knipsingen på kontinuerlig og fyrte av en haug med bilder samtidig som jeg hadde en pipette som jeg dryppet ned på et svart brett med vann. Har tidligere gjort noe lignende med fotoklubben, og denne gangen ble resultatene enda bedre. Disse bildene er helt uredigerte:
  Redigert: 


  Tittel: Portal. Innstillinger: 1/4000, F1.8.


 • 2  Sofie Sund

  Jeg valgte Sofie Sund siden hun er på min alder (født i 1996) og jeg har fulgt hun siden starten på Instagram, og jeg har også hatt litt kontakt med hun. Hun er fra Gullaug, i Lier Kommune i Buskerud. Hun begynte som 17 åring med å ta bilder da hun lekte med faren sitt speilrefleks, og dette var på samme tid som Instagram kom ut og det var på den plattformen hun ble kjent. Hun har i skrivende stund 230 000 følgere på profilen hennes. Det som mest gjenkjenner bildene hennes er selvportrettene og landskapsbildene hun tar. Hun viser en stor profesjonalitet med bildene hun tar med kameraet sitt, altså Nikon D7000 kamera. Hun er ung og kommer nok til å bli en internasjonal kjent fotograf en dag i fremtiden.

  Det som gjenkjenner bildene hennes mest, er de uttrykksfulle ansiktene hun fotograferer. Også er bildene litt dystre og har stor dybde. Alle kan tolke bildene hennes ulikt, for de går mye på følelser. Landskap er å se på stort sett alle bildene hennes, men hun tar også bilder inne, da oftest selvportrett. Det finnes ikke så mange bilder der hun ikke poserer selv.


 • 0

  Siden resten av klassen er i Spania, fikk vi i oppgave å ta portrett av hverandre.