Øving 5 (TOF)
Info Fellesblogg Ingvar Anja

0

Øving 5

Lær å bruke kamera

I faget trykk og foto, skal man selvfølgelig lære litt om det tekniske innenfor foto. Om hva Lukkertid, Iso, blenderåpning, brennvidde osv. er. Heldigvis så har jeg allerede dette godt inne siden jeg tidligere har gått i Os fotoklubb, og ellers har stor interesse for foto. 


Tittel: Keyview(?). Innstillinger: 1/100, F22, ISO 6400.


Dette bildet har egentlig en veldig typisk innstilling for de fleste uvitende. Her er ISOen sprengt og det resulterer som regel i veldig kornete bilder. Kanskje folk kjenner seg igjen i frustrasjonen av å ta bilder, men alt blir bare mørkt? Da pøser man som regel på med mer ISO eller tar på autoinnstillinger, men det er fyfy. Dette bildet har helt grei dybdeskarphet. Selve bildet er ikke så "dypt" og man kan se litt uklarheter både fremst og bakerst i bildet. Jeg syntes selv at dette bildet er veldig stygt og dårlig (hehe) men ville ta det med for å illustrere.
Tittel: Closekey. Innstillinger: 1/500, F1.8, ISO 100.


Det er kanskje lurt å nevne at jeg bruker et Canon EF 50mm f/1.8 fastobjektiv, de vanlige standardobjektivene får man ikke så stor blenderåpning med. Her ser man at dybdeskarpheten mye mindre! Disse bildene er uredigerte (kun svart/hvitt effekt på kameraet), og skulle jeg forandret noe ville jeg kanskje gjort det slik:

  Eller

 Dette ble også ganske kult! Kom selvfølgelig på etterpå at jeg burde knipset i RAWformat .. menmen


 

 


Tittel: Smoke. innstillinger: 1/160, F1.8 

M.t.p. Lukkertid tenkte jeg det kunne vært stilig å få tatt noen bilder med røyk (som jeg er veldig glad i). ISOen her har jeg faktisk ikke peiling på. Jeg endrer alle innstillinger etterhvert som det blir mørkere ute, så det har blitt glemt... de andre innstillingene finner man jo på bildeinformasjonen. Hvert fall.. Dette bildet ble jeg mest fornøyd med! Etter å ha bladd igjennom 100+ bilder endte jeg opp med dette. Fargene er endret til varmere toner pga det blåe lyset ute, ellers så har jeg ikke redigert så mye på det. Kun rettet bakgrunnen litt ut etter alle foldene (brukte et teppe). 


Her er noen andre som også ble ganske greie:


                             


Ved bruk av samme "studio" av røykbildene tok jeg noen dråpebilder også! Det viktigste der er rask lukkertid! Jeg tok knipsingen på kontinuerlig og fyrte av en haug med bilder samtidig som jeg hadde en pipette som jeg dryppet ned på et svart brett med vann. Har tidligere gjort noe lignende med fotoklubben, og denne gangen ble resultatene enda bedre. Disse bildene er helt uredigerte:
Redigert: 


Tittel: Portal. Innstillinger: 1/4000, F1.8.  • Kommenter her
    Tilkomstgruppen
    Design og koding: Ina Anjuta