Ansel Easton Adams (TOF)
Info Fellesblogg Ingvar Anja

0

Ansel Easton Adams


Ansel var en amerikansk fotograf. Han blir regnet som en av de "store" pågrunn av de storslåtte og majestetiske svart-hvitt bildene han har tatt. Mange mener at bildene hans av de store fjelltoppene er gudelige. Adams var også forfatter og har skrevet bøker om fotografi, blant annet en trilogi om foto-teknikk ? «The Camera», «The Negative» og «The Print». Adams var også oppfinneren av sonesystemet, en teknikk som lar fotografer oversette naturlig lys til spesifikke valører på negativ eller papir. Dette gjorde slik at han kunne ta flere bilder av samme motiv, men de ville fremstå ulike på grunn av lyset i bildene Kort sagt var han en dykrig musiker, naturalist, utforsker, kritiker og en lærer i tillegg til hans fotografiske dykrighet. Han representerer Amerikansk kunst der det blir fokusert på å fange skjønnheten i den uberørte Western.

  


Monolith, The Face of Half Dome, Yosemite National Park, California, 1927

Dette bildet er tatt i California når Adams var 25 år og var på fjelltur sammen med noen venner og hans forlovede, Virginia. Han hadde med seg masse fotoutstyr i og det resulterte i dette bildet som er tatt i Yosemite National Park. Bildet blir omtalt av andre som veldig vakkert (her).
Aspens, New Mexico, 1958.

Her er et bilde Ansel tok da de kjørte på motorveien gjennom fjellene i Mexico. Hans kone og to assistenter var med, og plutselig kom de over dette synet. Da måtte Ansel ut med kameraet og ta bilder. Mange mener at bildet er dekorativt og minimalistisk. En kommentar fra en som har sett bildet er: A cluster of tall, slender trees set amidst a minimalist dark background create the mesmerizing scene titled ?Aspens, Northern New Mexico?.

Jeg syntes begge bilder er veldig fine, men skulle jeg valgt ett jeg ville hatt på veggen, så må det være Aspens, New Mexico. Grunnen er fordi jeg syntes at bildet er mer "rolig" det er ikke så mektig som det andre. Det blir litt for storslagent for min smak. Monolith kan nesten se ut som er redigert på grunn av dyktigheten bak bildet. Det tror jeg er en av grunnene til at Ansel er en av de store. 

kilder:
http://www.anseladams.com/majestic-landscapes-dominate-tmas-ansel-adams-early-works-show/
https://en.wikipedia.org/wiki/Ansel_Adams
https://no.wikipedia.org/wiki/Ansel_Adams
https://www.hcc.commnet.edu/artmuseum/anseladams/details/monolith.html
http://www.afterimagegallery.com/featureparmelian.htm
http://www.coolantarctica.com/Shop/ansel_adams/aspens.php
http://www.aaronartprints.org/adams-aspensnorthernnewmexico.php

 


  • Kommenter her
    Tilkomstgruppen
    Design og koding: Ina Anjuta